søndag 16. oktober 2016

De Dødes hus

De dødes hus på Tromsø Bibliotek

I hovud biblioteket den 28. september, var det intervju med Tromsø forfattaren Jorun Thørring. Ho har gitt ut ein ny krim bok for vaksen med namn De dødes hus. Dette er tredje boka i serien til Orla os. Intervjuet tok plass på kvelden i tredje etasje på Tromsø bibliotek intervjuar var biblioteksjef Paul Henrik Kielland som haldt.

Biblioteksjefen begynte med å presentere forfattaren kort med kva ho har skreve og kva ho jobbar med ved sidan av forfattarskapet. Han dreg også inn egen erfaring med boka og andre Tromsø væringar sine meiningar om bøkene hennar. Han kommenter at folk i Tromsø mogleikens er mest interessert i serien hennar Aslak Eira som handla om Tromsø.

Dei tar opp ein del andre temmar, før forfattaren skal lese tre utrag frå boka si, for å gi ein smake bit av kva vi lesarar kan forvente. Eine utrage var frå andre verden krigen og folk som var på besøk på vin slått i Frankrike. Det andre utdraget var i nåtidene då hovudkarakteren Orla prøver å finne ut kven som er mordaren på slåtte. Det tredje utdraget var eit litt spøkelse aktiv kapitel med slott frua sjølv.

Utstyre dei brukte i arrangementet var mikrofonar og ein PowerPoint. På PowerPoint var det framsida til boka for det meste som var oppe, men bibliotekarsjefen hadde også funne eit bilde av eit fransk slott som han hoppa til når ho leste slik at lesaren skulle få eit bilde av kvar handlinga tok sted.

Etter opplesing hadde dei i samarbeid med Libris såtte opp ein lite bor der ein kunne kjøpe boka og få den signert. Som biblioteksjefen poengterte hadde dei ikkje den nye boka inne endå på biblotekt, men dei hadde stilt frem mange andre av bøkene hennar, slik at ein kunne låne dei etter arrangementet.

I alt synst eg dette var ein lett og grei formidling som ikkje tok for lang tid, og som ga eit innblikk i ein ny bok. Dersom det fristar lesaren å gå på eit liknande arrangement så anbefaler eg å gå på denne lenken Aktivitetskalander den viser Aktivitetskalender til Tromsø bibliotek.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar